in

Neri&Hu creates “nomadic” office interiors for Shanghai media company

Chinese architecture studio Neri&Hu has designed a flexible office space in Shanghai for the changing needs of media company Red+Plus Studio’s employees.

The Shanghai-based studio stripped back the 529-square-metre space, located on the second floor of a factory building within a former industrial campus, by removing numerous layers of previous renovations.

The concrete structure is exposed in the office’s central space

The concrete structure of the building was left exposed throughout with a number of columns breaking up a large multi-use space at the centre of the office.

Large steps within this space can be used as seating for presentations with a hidden projector placed in the roof.

The existing skylights were used to light the desks

Two stainless-steel structures enclose meeting rooms alongside this main space, while private offices are arranged alongside it.

A room with stainless-steel desks, which is lit by six pre-existing skylights in the sloping roof, stretches along one edge of the room.

“With the strength of the building’s original character revealed, any additions to the space were carefully applied in layers that allow what is behind to coexist, inhabiting the liminal space between past and present,” explained the studio.

A hidden projector can be lowered to create a screening room

The studio used “nomad” as the design concept, based on the client’s request for flexible working spaces.

Spaces were designed so that they can serve multiple functions, with several sliding doors created to provide flexibility and allow the company to alter the workspace dependent on future needs.

“Much like the itinerant populations that move between cities to offer specialized services, the people working for and with this agency needed their spaces to transform according to various scenarios,” said the studio.

Stainless steel and frosted glass were widely used throughout the space to contrast the concrete structure and reflect the changing usage. Galvanized steel and mesh were selected as they will change colour over time.

Various office rooms are placed at the edge of the main space

Neri&Hu’s other recent projects include a courtyard house in Singapore and a guesthouse wrapped in metal mesh in Shenzhen.

The photography is by Zhu Runzi.


Project credits:

Partners-in-charge: Lyndon Neri, Rossana Hu
Associate: Siyu Chen
Design team: Jerry Guo, Kenneth Qiao, Jinghan Li, Ath Supornchai, Kany Liu, Greg Wu
FF&E design and procurement: Design Republic
Contractor: Shanghai Idea Mechanics Interior Designers Contractors


Source: Rooms - dezeen.com


Tagcloud:

Play Architecture tops restaurant in India with undulating tiled roof